Су-шефи та кухарі з усієї України змагатимуться за першість в Тернополі. Ще є час для реєстрації

позика онлайн від alex credit алекс кредит

За матеріалами te.20minut.ua

  • Кулінарний кубок Західної України у парку Шевченка пройде 7-8 липня в рамках фестивалю “КоропФест”. 
  • Безкоштовно участь можуть взяти усіх охочі су-шефи та кухарі. Зареєструватись потрібно до 5 липня.
  • А відвідувачам організатори обіцяють цікаві майстер-класи. 

Засновником кулінарного кубка Західної України є бренд-шеф з Тернополя Віталій Гуралевич. З організацією йому допомагає "Гільдія рестораторів Тернополя". Вони ж проводять і "КоропФест", в рамках якого пройде кубок. 

Ідея кулінарного кубка у Віталія Гуралевича з'явилась, коли він повертався з інших кулінарних змагань, які проходили в Херсоні.

– Звідти в Одесу ми їхали на авто і в дорозі, пів дев'ятій вечора мені прийшла ідея, – розповідає Віталій. – Просто я так подумав, чому інші кухарі роблять щось для розвитку свого регіону, а в нас мало таких заходів. Я зателефонував до одного з ресторатів з гільдії і розповів про ідею, запитав чи можна таке організувати. Ідею підтримали. 

Для су-шефів та кухарів

Раніше кулінарні конкурси у Західній Україні зазвичай проводили в Львові. Конкурс такого формату, коли участь беруть су-шефи та кухарі проведуть вперше не лише в Тернополі, а й в Україні. Участь в цьому кубка – безкоштовна. 

Як розповідає Віталій Гуралевич, участь можуть брати усі охочі су-шефи та кухарі з усієї України. Шеф-кухарі та бренд-шефи участі брати не можуть. Зараз уже є зареєстровані учасники з Тернополя, Києва, Херсону, Рівного, Івано-Франківська. Серед них є і кілька жінок. Будуть учасники і з Білорусії. Оцінюватимуть їх шеф-кухарі з різних регіонів, які добре розбираються у рибних стравах. 

Готуватимуть рибу

7-8 липня учасники готуватимуть у різних номінаціях. Меню має бути рибним, яке складає для себе кожен учасник самостійно. Готуватимуть вони зі своїх продуктів, організатори забезпечать учасників столами, холодильниками, міксерами, дошками. Учасникам, крім продуктів, ще потрібно під своє меню взяти необхідний посуд для приготування, каструлі, скороводи. 

А в неділю, 8 липня, о 12.00 за першість в номінації "Чорний ящик" змагатимуться су-шефи та кухарі, які переможуть напередодні в різних номінаціях. 

– Переможців номінацій ми оголосимо десь за годину-пів години до номінації "Чорного ящика", – каже Віталій Гуралевич. – В ящиках для кожного учасника будуть однакові продукти, з яких вони мають приготувати страви. В них буде п'ятнадцять хвилин на те, щоб скласти меню, підготувати робоче місце, вибрати тарілку для презентації. На приготування страви у них буде сорок п'ять хвилин. 

Переможець поїде в Одесу

Учасники мають приготувати страву за обмежений час в двох ідентичних копіях. Одну страву віддадуть на дегустацію суддям, а іншу виставлятимуть на огляд відвідувачів. Переможець в номінації "Чорний ящик" поїде на кулінарний суперкубок в Одесу, де зможе безкоштовно взяти участь. Для інших учасників участь в одній номінації в одеському кубку буде близько 900 грн.

– Якщо переможець "Чорного ящика" буде з Тернополя, то я особисто його готуватиму до Одеси, – каже Віталій Гуралевич. – Той, хто переможе в Одесі, поїде на відпочинок в Іспанію. 

Інші учасники та переможці в номінаціях кулінарного кубку в Тернополі отримають призи від партнерів. Організатори підготували спеціальні кубки ручної роботи у вигляді ножів.

Майстер-класи для тернополян

Для тернополян, відвідувачів фесту та кулінарного кубка організатори обіцяють 6 безкоштовних майстер-класів від шеф-кухарів, суддів кубка. Кожен з них готуватиме від однієї до чотирьох страв. Усе, що відбуватиметься на цих майстер-класах транслюватимуть на екрани, які розмістять поруч з місцем проведення. 

Також, будуть майстер-класи від партнерів кубка. Свої страви вони роздаватимуть безктоштовно усім відвідувачам. 

Охочі су-шефи та кухарі можуть зареєструватись до 5 липня. Зробити це можна на офіційному сайті кубка. Контактний номер до Віталія Гуралевича – 096 206 6817. Офіційна сторінка у соцмережі Facebook: "Кулінарний кубок Західної України".

– Хоча я б радив зареєструватись до 1 липня і визначитись з меню, – каже бренд-шеф. – І моя порада тим, хто з Тернополя і сумнівається чи приймати участь, чи ні: приймати, бо ви тут на місці і вам не потрібно весь інвенатр везти в інше місто, винаймати готель, дорога, харчування і ще й платити за участь. Тут все на місці і можна спробувати свої сили. Не бійтесь, виберіть одну номінацію і спробуйте. 

Залишити відповідь